نگرانی شرکای شرقی واشنگتن از احتمال «کنار آمدن» ترامپ با رهبر کره شمالی


به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری یونهاپ، دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در جریان کارزار انتخاباتی در ایالت پنیسلو،ا، پس از آنکه کامالا هریس رقیب دموکرات وی وعده داد با رهبران به گفته او «دیکتاتور» همچون کیم جونگ اون سازش نخواهد کرد؛ گفت: کنار آمدن با رهبر کره شمالی چیز خوبی است.

یونهاپ در ادامه افزود: درحالی که تنها حدود دو ماه دیگر تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان باقی است، ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا در این کارزار بار دیگر از روابط شخصی خود بار رهبر کره شمالی سخن گفت.

بنابراین گزارش ترامپ در این همایش گفت: من با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی کنارآمدم، خاطرتان هست که من از (مرز بین دو کره) عبور کردم، نخستین فرد از این کشور (تنها رئیس جمهور در تاریخ آمریکا) از آن عبور کردم.

دونالد ترامپ تنها رئیس جمهوری آمریکا بود که در مورخ۳۰ ژوئن ۲۰۱۹ برابر با ۹ تیر ۱۳۹۸ و بدون محافظ به آن سوی مرز کره شمالی گام نهاد، وی ۲۰ قدم به داخل خاک کره شمالی رفت.

ترامپ در نطق خود افزود: همچنین توانایی های هسته ای او را بررسی کردیم، بسیار قابل توجه است، می‌د،د کنار آمدن چیز خوبی است، چیز بدی نیست.

سئول در برابر بیم تغییر رویکرد واشنگتن به خود اطمینان داد

به گزارش ایرنا، متحدان و شرکای خاور دور بخصوص کره‌ج،ی که سال‌هاست از لحاظ امنیتی و دفاع نظامی خود را متکی به آمریکا کرده است، اکنون با احساس تغییر وزش بادهای سیاسی بر فراز کاخ سفید، به هراس و تکاپو افتاده اند، بطوری که بالاترین مقام سیاسی در این کشور ابراز امیدواری و اطمینان می‌دهد که اتحاد و روابط با واشنگتن صرف ظر از آنکه سکاندار کاخ سفید چه فردی باشد، تغییر نخواهد کرد.

نگر، شرکای شرقی واشنگتن از احتمال «کنار آمدن» ترامپ با رهبر کره شمالی
رئیس جمهوری کره ج،ی با حضور در یک کنفرانس خبری

نسبت به آینده امنیتی این کشور که زیر چتر آمریکا قرار دارد، ابراز امیدواری کرد

یون سوک یئول رئیس جمهوری کره ج،ی گفت فارغ از آنکه چه ،ی ریاست کاخ سفید را در اختیار داشته باشد، همکاری امنیتی سئول با آمریکا و ژاپن ادامه خواهد یافت.

رئیس جمهوری کره ج،ی در این کنفرانس خبری که آشکارا تاکیدی بر نگر، از تغییرات سیاسی آتی در کاخ سفید بود، اظهار داشت: چارچوب همکاری سه جانبه (امنیتی) کره ج،ی، آمریکا و ژاپن نه تنها برای منطقه اقیانوس هند و اقیانوسیه بلکه برای اقتصاد جه، بسیار مهم بوده و به سود منافع هر سه کشور است. تغییر در رهبری کاخ سفید این چارچوب و قاعده را تغییر نخواهد داد و ازطریق توافقات دیپلماتیک تقویت و ادامه خواهد یافت.

ترامپ تاجر و مالک خیابان پنجم منهتن نیویورک، که در کارزار انتخاباتی خود ر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، کشتی پیروزی خود در انتخابات را نه بر سر ساحل بلکه بر کاخ سفید آمریکا کوبید، در ،وت ریاست جمهوری خود نشان داد که فردی ک، مآب بوده و در برخورد با هم پیمانان و متحدان نزدیک واشنگتن همچون کشورهای عضو ناتو، آنها را به پرداخت هزینه حفاظت در برابر روسیه تحت فشار قرار داد.

ترامپ که اکنون بار دیگر خود را نامزد ریاست جمهوری آمریکا کرده است، در اوا، ،داد ماه ۱۴۰۳ در مصاحبه با شبکه خبری بلومبرگ نسبت به متحدان خاور دور آمریکا نیز هشدار داد که باید هزینه محافظت نظامی آمریکا در قبال تهدید های خارجی را بپردازند.

ترامپ در آن تاریخ در مصاحبه به بلومبرگ در مورد تایوان، نقطه حساس چین که ،ت بایدن با هدف تحریک پکن برروی آن مانور می دهد، گفته بود: تایوان باید برای دفاع به ما پول پرداخت کند، ما فرقی با یک شرکت بیمه نداریم، تایوان چیزی (در قبال دفاع نظامی آمریکا) پرداخت نمی کند. دفاع از تایوان که ۹ هزار و ۵۰۰ مایل از آمریکا دور است و تنها ۶۸ مایل از چین فاصله دارد، کار دشواری است.

از منظر تحلیلگران و ناظران بین المللی ترامپ فردی نیست که در قالب رئیس جمهوری آمریکا پیرو آنچه به وی توصیه و سفارش می شود، عمل کند، چراکه نشان داده او به مانند رئیس یک شرکت خصوصی، خود تصمیم گیر امور، آنهم در سطح کلان سیاست های خارجی و داخلی کشوری چون آمریکا است.


منبع: https://www.irna.ir/news/85583644/%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%D8%B1%D9%82%DB%8C-%D9%88%D8%A7%D8%B4%D9%86%DA%AF%D8%AA%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D8%AD%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%84-%DA%A9%D9%86%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D9%85%D8%AF%D9%86-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE-%D8%A8%D8%A7-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1